Alla inlägg under augusti 2011

Av Linn Mörtzell - 17 augusti 2011 06:06

God morgon. Får börja med att tigga om förlåtelse då uppdateringen inte varit den bästa. Har haft dåligt om tid & helt enkelt bloggtorka. Ingenting sådär utstickande har hänt. 

Sitter just nu & läser e-tidningarna samt dricker kaffe. Ska strax på jobbet. Härligt! 


Var iallafall i Sunderbyn igår med hopp om lite svar. Vilket jag fick. Operation igen inom 4 veckor. Trots att det var det jag fasat för under en tid, kändes det ändå skönt att få ett besked om hur vi ska göra. Denna gång får jag även en kallelse i brevlådan om var/när & hur operationen blir. Förra gångne ringde dom vid 7-tiden en morgon & bad mig komma in genast. Planering, vad är det?! Jag menar, det är ju trots allt "bara" 16,3 mil dit enkel ;) Så, denna gång ska jag faktiskt packa..kläder, tidningar & TELEFONLADDARE. Iofs hoppas jag på att få åka hem samma dag & vila hemma. 

Tyvärr sabbade detta vår tripp neröver i landet som skulle ske i höst. Typiskt! 


Har stickat som en tok några veckor nu, & ligger fortfarande efter. Nu lär jag sticka ännu mer då jag förmodligen inte kommer kunna göra detta på ett tag (?!?). Har ju fortfarande tänkt ha en liten bloppis här på bloggen med hemstickade grejer & lite annat som jag tänkt sälja bort. B.la annat mina nya älskade hallonrosa Converse som jag letade halvt ihjäl mig efter & som visade sig vara för stora :( Crap! Återkommer i ärendet..


Nä, dags att lägga på ett kol & leta fram nycklar, badge, telefon..samt resten av mitt liv (som förövrigt ligger i handväskan har jag fått höra) :P Sen ska jag hoppa i kläderna & steppa ut för att invänta kockis som kör denna vecka. 


Inte alls omöjligt att jag återkommer ikwäll hörrni! Måste ju få tillbaka min statistik här på bloggen..såg att besöksantalet sjunkit minst sagt KRAFTIGT ;) Det ska vi ändra på må ni tro..



Tjingeling!

Av Linn Mörtzell - 8 augusti 2011 15:42

Hemkommen från en dag på arbejtet. Var "gräsänka" på jobbet idag, vilket innebär att jag får kocka. På menyn bjöds det på Pasta Bolognese. Gick fint!!! --->


 

Jag började seriöst skratta högt för mig själv i tåcke dännä köket. Så typiskt mig?! Tackar gudarna för att det "bara" var pastan..& inte själva såsen lixom (som förra gången). Vart lite halvbrådis att få igång nytt pastavatten & koka ny. Men det gick bra det med. Förutom detta lyckades jag utlösa överhettningsskyddet i stimmern. Ett strömavbrott hann jag också avverka. Men det, det var Inte mitt fel! :)


Sitter hemma & sippar på en kaffekopp & lyssnar på Malissa Horn. Lovely! Det är typ mörkt ute nu. Riktigt höstrusk med blåst & regn. Ska strax tända lite ljus & bara mysa omkring här hemma. 

Fick idag hem det efterlängtade garnet jag beställde tidigare. Så ikväll påbörjas lite beställningar som ska skeppas iväg inom en snar framtid..


Läge att vrida upp bergvärmepumpen? Burr..

Av Linn Mörtzell - 7 augusti 2011 09:18

Sådärja, då var det slut på semester för detta år. Har hunnit jobba tor-fre denna vecka. Har egentligen ingen vidare ångest över att börja om. Visst, det är skönt att vara ledig & lunna avvika litegrann från vardagen. Men jag behöver rutiner! Det är även härligt att kunna se fram emot helgen igen. Slippa att dagarna bara flyter ihop. Nu kan det ju bero på att jag jobbat typ ett par månader i år? 

Det gäller att plocka fram det positiva i det hela. Jag känner att jag (peppar, peppar) börjar må bättre igen. Sist jag sa samma sak kom det ett bakslag dagen efter. Men nu, orken börjar sakta men säkert komma tillbaka, jag kan äta normalt om än sakta, jag mår inte alls lika illa & sover som ett barn på nätterna. Härligt! Jag känner ett lugn inom mig som jag nu länge längtat efter. 


I helgen har vi bara varit hemma. En riktig myshelg är vad vi haft. Det har varit grått, kallt & regnigt. Riktigt höstmys. Vi har plöjt igenom ett antal filmer, förbrukat kopiösa mängder värmeljus & bara gottat ner oss i soffan med myskläder, täcke, vovve..& lite godis förståss. Han är som ett element, min gubbe. Älskar att få krypa upp i famnen. Där har jag legat..hela helgen. Puss på Dig skruttgubbe <3


Imårse gick hela familjen upp samtidigt (?!). Så redan vid 8-snåret hade vi kastat i dagens första tvätt, gett Millie frulle & klätt oss. Medans Mattias gör bort lite datagrejs passade jag på att åka till SunTan. Det var gudomligt skönt en kall dag som denna. 24 minuter låg jag där. Köpte en "Pina Colada" & smörjde mig med. 


Är förövrigt väldigt sugen att börja på spinning nu till hösten. Vet egentligen inte varför då jag Aldrig pallat ett helt pass förr! :P Haha! Men, roligt är det. Är det någon därute som har info om detta? På Gielas..men när, hur, pris and so on. Släng GÄRNA in en kommentar isåfall. 


Ikväll ska jag ta ett bad, påbörja boken "Blondie", göra ansiktsmask & hårinpackning. Helpottas vad min hy har fått tuppjuck av (förmodligen) all solkräm/olja som använts under sommaren. Inte bra! Men det ska vi råda bot på :)


Snart fyller jag år åxå. Jag närmar mig min drömålder med stormsteg. Jag har Alltid känt att mitt 31:a år kommer bli underbart, Mitt år. Det kommer bli bäst..I just know. Efter det slutar jag fylla år!


Nu skriver jag till familjen därnere som har bett mig fundera på vad jag önskar mig. Eftersom dom kommer glömma om jag berättar, skriver jag ner det här. Here it goes:

- Sällskapsspelet "Absolut Överrens", 

- Garnet "Drops Polaris i färgen Mullvad" (typ 500gram) 

- Sticknålar..typ jumperstickor. Gärna i någon fin färg..GROVA

- Flätstickor, GROV

- Något som hör Dalarna till, typ rosa träpjucks med kurbitsmålning!


   

Av Linn Mörtzell - 3 augusti 2011 20:30

Här sitter jag..hemma, med en glas päronsoda & kikar på Mat-Tina. Inget fel i det, egentligen. Till saken hör att INGEN berättat för Linnsan att det är massa celebs på orten för att sparka boll. Jag kunde inte bry mig mindre om de flesta som jag inte ens kan namnet på..men när jag ser att Olle Sarri är här?! Åååhh..Olle Sarri PLUS en hockeyhunk. Fick reda på detta då typ hela facebook-listan började ladda upp nya proffebilder med dessa människor. Nåväl..vad är inte en bal på slottet? (säger man ens så?..)


Jag vaknade i god tid idag. Så innan klockan slagit 11.00 hade jag hunnit vara ut på morgonprommis, vara på vårdcentralen, klippa gräset samt vattnat både blomster & gräset. Duktiga jag! 


Så fort jag dragit upp rullgardinen idag kände jag verkligen "taggen" på att gå en prommis. Därav skyndade jag mig som attan för att detta sug inte skulle gå över. Sagt & gjort..jag var på G! Efter mindre än halva vägen kom jag på (märkte) jag att jag glömt strumpor i skorna. AJ!..AJ SOM FAN! Skavsåren var ett faktum & jag stapplade haltande hemåt. Kändes som det var minst tusen mil. Kom efter en stund på att det inte gjorde lika ont då jag sprang. Så jag sprang. Herregud. När jag trodde jag skulle stupa (minst!) fick jag möte..ett yngre par med massa vovvar. Inte tusan kan jag ju börja GÅ då. Vad ska dom då tro om mig :P Hah! Jag fortatte springa..halvdöd, knallröd i fejset, haltande..ville inte låta andfådd då jag passerade dessa superfräshingar..så vad gör jag?..håller andan..& ler?! Vem fan LER i löpspåret?! Mitt haltande gjorde nog inte saken bättre ^^ 

När jag kommit mig nästan hem..närmare bestämt till parken här nedanför, så sparkade jag av mig skorna & gick barfota. Aaaahhhh! Gött. Mina fötter är totalförstörda..har på riktigt aldrig, aldrig..aaaaldrig sett sådana här skavsår. Skitäckligt, ont..you name it. 


     

Vackert är det iaf..  


Ska strax hänga sista tvätten, sen plocka ordning inför en arbetsdag imorgon. Herregud, undra vart jag har lagt badgen?..& nyckeln.







Av Linn Mörtzell - 2 augusti 2011 18:19

Pigg som en lärka idag. Slog upp mina blå strax före 10-tiden. Har gett upp allt detta med att ställa om & komma sig upp i tid för att "förskona" inför att komma tillbaka till arbetet. Sålänge jag inte har något att passa tiden till,kommer jag helt enkelt inte upp. That`s it! Anyway..

Ungefär 10 minuter efter jag vaknat infann jag mig på SunTan, varpå jag laddade solariet med 50 spänn..

Då jag var färdig där fick jag ÄNTLIGEN tummen ur & städade ur förråd & garage. Det är fortfarande lite skrot kvar. Men det måste jag få hjälp med. Mer måste bort så att vi kan knöka ihop allt från garagedelen till förrådet för att sedan rymma släpet i garaget..


När jag var färdig med detta plockade jag lite hallon. Dom är tidiga i år! Tidiga & otroligt fula tyvärr. Måste ha varit för varmt för de stackars små liven. Alltid när jag plockar bär, kokar sylt eller så..så tänker jag på en broderad tavla som alltid har hängt, & fortfarande hänger i gammelmormors kök. "Göm sommaren kvar, till vinterns kalla dar" . Fint tycker jag. Känner man sig någonsin så rik, som när man mitt i smällkalla vintern kan plocka fram & värma på årets skördade bär?


Under eftermiddagen har jag förövrigt roat mig med att sola i den riktiga solen & läst lite bok. Det fick bli en sallad till middag. Med extra mycket keso & oliver. Mums! Nu har vi nyss kommit hem från Teckans. Vi tog en tur & käkade varsin mjukglass. Mys..


Stickade & tovade färdigt ett par tofflor igår. Jag blev så nöjd! Har beställt hem lite garn & ska sticka upp en gäng, samt lite annat smått & gott. Tänkte mig kanske en "bloppis" här såsmåningom? Kunde jag skulle jag gladeligen sticka gratis åt alla som hört av sig & varit intresserade. Tro mig! Men garn är inte gratis..tyvärr. Dagens mission blir att leta fram ett snyggt möss-mönster till systeryster, samt leta fram mönstret på OS-mössan som gubben gärna vill ha samt mönster på ett bredare pannband med flätad stickning. Har aldrig flätat tidigare, blir spännande :)


   


God kväll allesammans..

Ovido - Quiz & Flashcards